Beeldmerk klein zonder ondertitel

Been

Bedenk vooraf hoe u dit gaat doen, zowel overdag als ‘s nachts. Is er voldoende ruimte in het toilet om te manoeuvreren met een rolstoel of krukken? Heeft u een looprek nodig? Zijn er handgrepen om u aan vast te houden en u te helpen bij het opstaan van het toilet? Liggen er geen kleedjes waar u over kunt struikelen? Is de toiletpot hoog genoeg of is een verhoogde pot of toiletverhoger nodig? Vraag de ergotherapeut om advies.

TIP!

De Liberpee is een herbruikbare plastuit voor vrouwen, die ook erg handig is voor mensen met een beenprothese. Je kunt hem staand en zittend (in een rolstoel) gebruiken. Hij kan ook handig zijn voor kinderen of volwassenen met een prothese met tubersteun of een heupexarticulatieprothese. Ook fijn om vieze toiletten te vermijden!

Arm/hand

In het begin kan het lastig zijn om uw kleding aan en uit te doen bij het naar het toilet gaan. Het kan dan handig zijn om bijvoorbeeld een broek met elastiek te dragen in plaats van met een rits of knopen. De meeste mensen vinden hier na verloop van tijd hun weg in. En er bestaan ook allerlei hulpmiddelen, zoals een haakje om een rits of knopen te openen en te sluiten. De ergotherapeut kan u hier meer over vertellen.